hannahkritiserar

Alla inlägg den 19 maj 2008

Av Hannah - 19 maj 2008 21:06


Ty så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. Joh 3:16


evigt liv? skojar du med mig? evigt liv? älska världen? varför låter han den då förfalla? EVIGT LIV?


är gud bara en slags myt eller helt enkelt en idiot? eller är det du som är en idiot? (svaret är uppenbart. ställer endast frågan för att försöka få igång en slags tankekraft i din hjärna. mission impossible) du tror på hans existens. med vilka grunder då? hur vet du att han verkligen funnits? du tror inte att de 2 första raderna jag skrev bara är bullshit som nån berusad 'konstnär' som desperat försökt hitta nånting att hålla fast vid hittat på? hur kan de veta att gud gav iväg sin ende son för att de som trodde på honom skulle ha evigt liv? HAR GUD SAGT DET? eller? nej. det tror jag inte.


och alla dom som säger sig ha ett speciellt band med gud kan ju förklara det för mig. varför gud väljer att visa sig för endast vissa personer och hjälpa dem genom livet när han älskar varenda människa exakt lika mycket? varför visar han sig inte för de som tvivlar på honom? och hjälper dem genom livet? VARFÖR?

är gud kräsen?

väljer han ut vilka han bryr sig om?

duger inte alla människor?

är du misslyckad för att gud inte givit dig ett tecken?


är gud ett misslyckat påhitt?

nej. det tycker jag inte. faktiskt. nog för att jag betvivlar hans existens men då han tydligen hjälpt så många genom livet så är han säkert en jätteshysst kille. han sitter säkert där uppe bland molnen med sina polisonger, sina blekta toppar, solglasögon och smuttandes på ett stort glas falcon med sin homie Jesus. säkert har han sin laptop i knät som han besvarar alla böner med. (nej, bruce den allsmäktige var ingen film. det är verklighet)

En helskön snubbe helt enkelt. Så är det säkert. Han läser säkert också min blogg. Och om du nu gör det gud, så har jag en fråga. har jag en plats i helvetet eller måste jag reservera plats innan min ankomst? svar önskas snarast!




ta inte illa upp alla gudstroende. jag påstod inte att gud inte finns. bara ifrågassatte det. men personligen så tror jag att jag håller mig till min låtsaskompis.

Ovido - Quiz & Flashcards